fbpx
IMG_2893

PÅ MUSHOLM ER ALLE VELKOMNE

Verdens mest tilgængelige ferie-, sport- og konferencecenter – både at komme til og være på er ambitionen for  Musholm, hvor Aart Architects sammen med tilgængelighedseksperter og Muskelsvindfonden har udfordret normen for tilgængeligt byggeri med plads til forskelle. Her er åbent for alle, og vi ser det som vores styrke at være et sted, hvor der er plads til forskelle i behov, ønsker og aktiviteter. På Musholm, Ferie – Sport – Konference er der fra starten tænkt på mennesker med handicap, uden at bygninger og indretning minder om en institution. Design og funktionalitet smelter sammen, så gæster – uanset om de har et handicap eller ej – kan få et godt og oplevelsesrigt ophold på ferie- og konferencecentret.

Ferie- og konferencecenter tæt på København
Vi ligger ved den smukkeste hvide badestrand midt i Danmark. Herfra er der en storslået udsigt over morænebakkerne og Storebæltsbroen. Ferie- sport- og konferencecentret er kun fem kvarters kørsel fra København, to timer fra Århus og tre kvarter fra Odense. Musholm, Ferie – Sport – Konference er ligeledes placeret kun 1 km. fra Korsør station. Musholm bliver desuden stedet, hvor eks. virksomheder kan afholde konferencer, opleve og blive inspireret af det universelle design og samtidig støtte centrets socialøkonomi, der betyder, at al overskud bliver geninvesteret i centres formål. Vores konferencelokaler er nyrenoveret med alt, hvad der er behov for af AV-udstyr. Her er der højt til loftet i enhver forstand, og som gæst vil du altid blive mødt af muligheder frem for begrænsninger.

Vestsjællands førende socialøkonomiske virksomhed
Musholm Ferie, Sport og konference er etableret i 1998 på initiativ af Muskelsvindfonden med støtte fra bl.a. Arbejdsmarkedets Feriefond.

Musholm drives af den erhvervsdrivende fond Musholmfonden og er Vestsjællands førende socialøkonomiske virksomhed, hvilket betyder at alt overskud fra virksomhedens drift skal geninvesteres i det gode formål om at levere gode, attraktive ferieoplevelser for mennesker med handicap. Det socialøkonomiske perspektiv betyder også, at Musholm bidrager til at skabe et mere mangfoldigt arbejdsmarked, fordi vi tilbyder gode jobmuligheder for mennesker med særlige behov.

Ekstra god tilgængelighed
Mennesker med handicap har nøjagtig de samme behov som andre mennesker når de skal på ferie. Den eneste forskel er, at mennesker med funktionsnedsættelser ofte mødes af ekstra barrierer når de gæster feriesteder i ind- og udland, fordi der enten er steder de ikke kan komme ind i eller aktiviteter, som de kan deltage i. Derfor er der i alle henseender gjort ekstra ud af tilgængeligheden på Musholm. Vores medarbejdere er vante og trænede i at servicere en mangfoldig målgruppe. Vores ferieboliger er ekstraordinært godt udstyrede, så gæster med alle former for funktionsnedsættelse i vid udstrækning ikke er så afhængige af andres hjælp og medrejsende pårørende og hjælpere får gode arbejdsvilkår. Det giver mere kvalitetstid under ferieopholdet og skaber følelsen af at blive mødt af muligheder, frem for begrænsninger. Samtidig er det uhyre vigtigt for os, at Musholm hverken lige et plejehjem, et hospital eller en institution. Det gør vi ved at indtænke tilgængeligheden fra starten og indarbejde den i alle funktioner, således at den opleves naturlig og ikke bemærkes som noget særligt. Musholm er båret af Muskelsvindfondens vision om plads til forskelle, der bygger på at alle menneskeliv er værdifulde.

Vi måler succes i smil
De fleste turist- og rejseaktører måler deres succes i kroner og øre. til aktionærerne. På Musholm gør vi det også i smil. hos vores gæster. Vores mål er, at opholdet skal gøre en forskel for gæsterne alle årets dage. Oplevelsesmulighederne i vores rammer indendørs såvel som udendørs tager udgangspunkt i, at mennesker med handicap ikke behøver pakkes ind i vat og bomuld. Man udvikler sig når man kommer ud af komfortzonen på den trygge måde og prøver noget lidt hurtigere, lidt bedre, lidt sjovere eller lidt anderledes end sidst. Ingen kan alt, men alle er gode til noget, er omdrejningspunktet i vores filosofi.

Bliv en del af Muskelsvindfonden og Musholms fortælling
Som leverandør eller samarbejdspartner til Musholm kan I på forskellige niveauer blive en del af både Muskelsvindfondens og Musholms fortælling, hvis I som virksomhed kan se et forretningsmæssigt perspektiv i at bidrage til det gode formål. Nogle vælger at bidrage alene ved at tilbyde ekstra skarpe priser. Andre vælger at indgå en decideret partnerskabsaftale, hvor man ser det som en del af virksomhedens sociale ansvar at handle og markedsføre sig sammen med Musholm og Muskelsvindfonden. I en partnerskabsaftale med Musholm kan fx indgå gode rabatter ved brug af centret til konferencer eller ferieophold for medarbejdere, produktplacement og profilering i vores markedsføringsmaterialer, på hjemmeside eller direkte på centret, fribilletter med mulighed for backstagerundvisning ved fx Grøn Koncert og Cirkus Summarum.

 

Vedtægter og fondsledelse

Læs Musholmfondens vedtægter.

Læs Rapportering om god fondsledelse Musholmfonden.

MUSHOLMS ORGANISATION

Musholm er en levende arbejdsplads, hvor der løbende er personaleudskiftninger. I forbindelse med besøg på Musholm, vil du dog oftest komme i kontakt med én eller flere af følgende personer:

Ansatte på Musholm

 • Henrik Ib Jørgensen (Direktør)
 • Freddy Hansen (Centerleder)
 • Jette Nielsen Baden (Receptionschef)
 • Tine Jensen (Aktivitetskoordinator)
 • Andreas Wacher (F og B chef)

Musholms bestyrelse

 • Annette Sylvest Nielsen (formand)
 • Anette Borg
 • Flemming Christensen
 • Janus Tarp
 • Jes Rahbek
 • Preben Nesager
 • Sif Holst
 • Torben Madsen

Samt Musholms direktør og centerleder.