fbpx

Tilgængelighed skal sikre livemusik for alle

0 Læs højt

Tilgængelighed handler ikke kun om niveaufri adgang. Derfor danner Musholm, Ferie – Sport – Konference ramme om en større workshop i praktisk tilgængelighed for danske spillesteder og festivaler. Det sker i weekenden d. 29.-30. april.

Dansk Live, Volue og Bevica Fonden sætter tilgængelighed på dagsordenen i weekenden i Korsør, når danske spillesteder og festivaler mødes på Musholm, – Ferie – Sport – Konference i den kommende weekend. Målet er, at spillestederne får en række konkrete værktøjer til at arbejde med tilgængelighed, så de efter workshoppen er bedre klædt på til at implementere tilgængelighedspolitikker og handlingsplaner.

I alt deltager 25-30 spillesteder i workshoppen, hvor blandt andre X-factor-deltager og aktivist Sarah Glerup, arkitekt og medskaber af Musholm Simon Philbert og direktør i Muskelsvindfonden Henrik Ib Jørgensen skal undervise i livemusik for alle.

Tilgængelighed er ikke kun niveaufri adgang

Undervisningen, som i løbet af weekenden kombineres med networking og praktiske øvelser, vil ruste de deltagende spillesteder til at tænke tilgængelighed ind i hele organisationen; fra visionen om plads til forskelle og mangfoldighed i samfundet til at klæde medarbejderne på og tænke tilgængelighed og mangfoldighed ind fra start til slut.

Tilgængelighed er ikke kun niveaufri adgang. Det er meget mere end dét, og derfor har vi udarbejdet konkrete standardanbefalinger, som spillestederne efterfølgende kan arbejde på at implementere, fortæller direktør i Muskelsvindfonden Henrik Ib Jørgensen, som er en af initiativtagerne bag Volue.

Initiativ inspireret af England

Bag initiativet til Volue står Muskelsvindfonden, Roskilde Festival og Sammenslutningen af Unge med Handicap. Inspireret af den engelske interesseorganisation Attitude is Everything og dennes stifter Suzanne Bull arbejder Volue sammen med Dansk Live og Bevica Fonden for livemusik for alle; blandt andet gennem anbefalinger for god tilgængelighed og uddelingen af Bevica Fondens Tilgængelighedspris.

Muskelsvindfonden har alt i alt bidraget med 300.000 kr. til tilgængelighedsprojektet, som Dansk Live i dag er projektleder på. De spillesteder, der deltager i weekendens workshop, er delvist kvalificerede til Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2017 med en samlet præmiesum på 200.000 kr.

Til Dansk Lives årsmøde i marts fortalte stifter af Attitude is Everything Suzanne Bull om hendes arbejde for tilgængelighed på den engelske livemusikscene. Læs hendes historie her: https://muskelsvindfonden.dk/nyheder/koncertarrangoerer-kan-tjene-penge-paa-investeringer-i-tilgaengelighed/

Læs mere om Volues arbejde for livemusik

Share.

Comments are closed.