fbpx

Musholms ensomme trappe

0 Læs højt

Hvad ligger der egentlig i Musholms ambition om at være verdens mest tilgængelige ferie-, sport- og konferencecenter? For virkelig at forstå, hvad denne ambition indebærer, skal Musholm opleves på egen krop. Tilgængelighed skal nemlig ikke ses, men mærkes – og det kan den

Af Louise Lambæk Roldsgaard, kommunikationspraktikant

En sjov opdagelse på Musholm

Hvis vi starter med arkitekturen, er der rigtig mange elementer, som gør Musholm – Ferie – Sport – Konference fuldt tilgængeligt for alle. Dette var tydeligt, da Musholms centerleder Freddy Hansen gav en rundvisning. Tilgængeligheden er tænkt ind i centrets opbygning og design fra starten. Målet har været, at alle skal have mulighed for at komme ubesværet rundt. Derfor er der også kun én trappe på hele centret – en trappe, der ofte bliver overset, men som er der, fordi den for nogle vil være praktisk. F.eks. for de af centrets gæster, som vil tage en genvej til ”Himmelrummet”, eller som gerne vil have lidt ekstra motion i løbet af dagen. Musholm – Ferie – Sport – konference-center er jo netop et sted for alle.

 

Tilgængelighed i alle kroge

Musholm er bygget i et plan, men i multihallen, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med en svævebane eller et udspring, er det nødvendigt med lidt højde. Det er her, at trappen findes. Dog er der igen tænkt over detaljerne, for at centret kan leve op til sin ambition om tilgængelighed.

Den ensomme trappe bliver ikke brugt så tit, fordi den overskygges af en lang rampe og en elevator. Hvor trappen blot er en almindelig trappe uden udsmykning, er rampen udformet som en løbebane med mulighed for stop undervejs til at nyde udsigten. Hvis det til gengæld skal gå hurtigt op og ned, bliver trappen igen overgået af elevatoren.

 

En varm velkomst og hjælpende hånd

Selvom arkitekturen er et godt udgangspunkt for tilgængelighed, er Musholms personale også en vigtig faktor. Gæsterne mødes af smil, så snart de kommer ind på centret – uanset om det er i receptionen, køkkenet eller multihallen. Så hvis gæsterne trods den generelle tilgængelighed alligevel støder på udfordringer eller forhold, hvor de har brug for hjælp, står personalet klar.

Share.

Comments are closed.