fbpx

Kulturministeren vender tilbage til Korsør

0 Læs højt
Når kultur- og kirkeminister Mette Bock besøger Musholm i Korsør tirsdag den 13. juni 2017, vender hun tilbage til det sted, som hun selv var med til at tage initiativ til i sin tid som direktør for Muskelsvindfonden i 1990’erne. Med ombygningen i 2015 har Musholm gennemgået så store forandringer, at stedet har vundet internationale arkitektur- og designpriser, ligesom Musholm i dag er centrum for flere danske parasport-begivenheder. Musholm er derfor et interessant besøg for kulturministeren.
Udbygningen af ferie- og sportscentret Musholm i Korsør er blevet et godt eksempel til inspiration for fremtidige idrætsbyggerier og andre oplevelsescentre. Det skyldes, at stedet netop viser, hvordan kombinationen af de smukke arkitektoniske rammer, design af høj kvalitet og tilgængelighed for alle kan blive integreret som en naturlig del af ethvert byggeri. Løsningerne har dermed også skabt rammer, som gør det muligt at understøtte parasporten.
Alt dette kommer kirke- og kulturminister, Mette Bock, for at se og høre om under en rundvisning og på et efterfølgende møde mellem ministeren og Muskelsvindfonden, der står bag Musholm.

Et godt signal til omverdenen
Muskelsvindfonden ser frem til mødet med ministeren, og foreningen mener, at hendes besøg generelt set sender et godt politisk signal til ikke bare mennesker med handicap, men også til omverdenen.

”Parasporten er generelt ikke højt på dagsordenen i Danmark sammenlignet med flere andre lande; men vi oplever en oprigtig interesse fra ministerens side. Det er et vigtigt signal, at hun som kulturminister kommer for at se, hvordan Musholm kan og vil fremme parasport. Alt for ofte har vi oplevet, at parasport er socialministerens opgave; og at det kun er den ”almindelige” sport, der har en kulturministers interesse. Vi ser derfor frem til en god og bred dialog – og til at vise Musholm nye muligheder frem,” fortæller Lisbeth Koed Doktor, formand for Muskelsvindfonden.
Share.

Comments are closed.