fbpx

Sport skaber forbilleder og giver egenskaber, der også kan bruges uden for banen

0 Læs højt

Vi kopierer adfærd, som andre har succes med. Forbilleder og rollemodeller giver os noget at stræbe efter og drømme om, og det giver os glæde, viser studier.

På utallige børneværelser har der gennem tiden hængt plakater af musikere, filmstjerner og sportsfolk. Forbilleder og rollemodeller for både børn og voksne. Psykolog Henrik Tingleff fortæller:

”Adskillige studier har gennem tiden vist, at vi, fra vi er ganske små, søger at kopiere den adfærd, som andre har succes med og får opmærksomhed eller ros for. Er der ikke noget at stræbe efter og se op til, forsvinder drive, motivation og lyst, og vi bliver mindre glade. Drives vi derimod løbende mod drømme og visioner, så trives og glædes vi.”

 

Rollemodel både på og uden for banen

Det kan Nikolaj Richelsen, som er landsholdsspiller i parasporten el-hockey, nikke genkendende til:

”Jeg ser rigtig meget på folk, der er bedre end mig, for at lære om både stort og småt,” fortæller han og forklarer, at han som landsholdsspiller også godt ved, at han er et forbillede for andre:

”Jeg prøver så vidt muligt at vise mig fra min bedste side, når jeg ved, at der er yngre spillere til stede under kampe. Jeg ved nemlig, at de ikke kun lærer af, det jeg gør inde på banen, men også min væremåde uden for banen. Derfor er det vigtigt, at jeg tænker over, hvordan jeg opfører mig både på og uden for banen.”

En af de spillere, som blandt andet ser op til landsholdets spillere, er 15årige Kristine Streton, som også spiller el-hockey. Efter en oprykning skal Kristine i den kommende sæson endda selv prøve kræfter mod landets bedste el-hockey-spillere.

”Jeg har altid set op til de spillere, der spiller i 1. division. Jeg er helt vildt imponeret over deres måde at spille på og deres sammenspil på banen. Jeg kan derfor rigtig godt lide at se deres kampe og prøver også at lære lidt af dem.”

 

Sport giver meget mere end god motion

Udover at lære af andre og selv være et forbillede har Nikolaj Richelsen også kunnet bruge sin sport i sit liv uden for el-hockey-banen.

”Før jeg startede til el-hockey, var jeg et ret stille og indadvendt barn, der helst ikke skulle for meget i rampelyset. Men gennem min sport har jeg lært at påtage mig et ansvar og være en del af en gruppe, der er klar til at gå forrest under modgang. Jeg har lært, at jeg 9 ud af 10 gange kommer længere, hvis jeg faktisk arbejder sammen med de andre som et hold. Og jeg har lært, at en klar og tydelig kommunikation er nøglen til succes, uanset hvor presset situationen er,” fortæller han og slutter:

”Igennem sport har jeg også lært, at nederlag ikke altid er en skidt ting. På kort sigt er det selvfølgelig møgærgerligt at tabe en kamp, men hvis man reflekterer over, hvad der førte til nederlaget, så bør det have en positiv effekt på lang sigt. Og det prøver jeg at huske på i alle livets facetter.”

 

Mød landsholdsspillerne til stævne på Musholm

I weekenden d. 25.-28. maj 2017 holder afholdes der på Musholm, Ferie – Sport – Konference for første gang nogensinde et Champions League i El-hockey. Og her bliver der rig mulighed for at se landsholdsspillerne i aktion, når de bedste klubber fra Norge, Sverige og Danmark skal dyste om at blive Officiel Nordisk Champions League Mester i Electric Hockey.

Under hele arrangementet kan både store og små interesserede følge kampene og prøve kræfter med Musholms mange aktiviteter og parasport-faciliteter.

Se programmet for stævnet her.

Fakta: LOBPA Nordic Champions League in Electric Hockey
• For første gang nogensinde afholdes der et Champions League i El-hockey
• I turneringen samles de 6 bedste El-hockey-klubber fra topligaerne i Norge, Sverige og Danmark
• Det vindende hold kan kalde sig Officiel Nordisk Champions League Mester i Electric Hockey
• Kampene vil blive livestreamet, kommenteret og analyseret af førende eksperter
• Stævnet finder sted på Musholm, Ferie – Sport – Konference, hvor publikum under stævnet kan prøve kræfter med centrets parasport-faciliteter og sjove aktiviteter for alle aldre

Share.

Comments are closed.